President Grant II

Voor al je vragen over bakkies, CB's en Export Radios

Moderators: 19-AT-068 Frank, Thijs, Remco Rozenburg, erik_ark

Re: President Grant II

Berichtdoor Ernst » 12 aug 2019, 23:01

het lijkt erop of er een spanningsregelaar overbrugd is.
tegen het chassis van de bak (zijkant ) zit een transistor gemonteerd die lijkt op een eind trancistor.
draai de bak om en kijk of er 2 pootjes zijn doorgesoldeerd ((daardoor krijgt de eind trap de volle 13,8 volt ipv de gewenste 7 volt.
Avatar gebruiker
Ernst
Opgegeven Geval!
Opgegeven Geval!
 
Berichten: 1430
Geregistreerd: 08 feb 2005, 00:06

Re: President Grant II

Berichtdoor HDR » 13 aug 2019, 09:29

HDR
www.cbforum.nl Freak
www.cbforum.nl Freak
 
Berichten: 226
Geregistreerd: 18 feb 2017, 17:45
Woonplaats: Apeldoorn

Re: President Grant II

Berichtdoor Geitenboertje » 15 aug 2019, 10:11

Ik heb hier de grant II premium,
En had het zelfde probleem.
Ik wilde een kl 200 met 4 watt insturen
In export mode kon ik hem niet lager krijgen
dan 6 watt. Ik heb een schakelaar over de
export mode jumper gemaakt met een
Stekkertje van een oude computer van
uit de "junkbox".... paste perfect
Nu kan ik gewoon schakelen tussen EU mode
en export mode.... Voor de langere doorgangen
In fm op 1 van de Marc kanalen met de kl 200
Zet ik de grant in EU mode en stuur ik in met
3 watt en gebruik ik de KLV 400 en voor
dx natuurlijk ga ik terug naar export mode en stuur
ik de boel in met 6 watt en ongeveer 8 watt in ssb. Dit was voor mij de enigste manier
Geitenboertje
Nieuw Lid
Nieuw Lid
 
Berichten: 3
Geregistreerd: 14 aug 2019, 20:49

Re: President Grant II

Berichtdoor HDR » 15 aug 2019, 10:49

Ok en dat witte draadje dan?
HDR
www.cbforum.nl Freak
www.cbforum.nl Freak
 
Berichten: 226
Geregistreerd: 18 feb 2017, 17:45
Woonplaats: Apeldoorn

Re: President Grant II

Berichtdoor Geitenboertje » 15 aug 2019, 12:23

Dat witte draadje doe ik niets mee
die is en blijft door geknipt.
Ik maak of verbreek zeg maar alleen
de pennetjes waar je het jumppertje
voor de exportmode op drukt.
Maar het is zo verrekte klein allemaal
Ik moest wel even zoeken naar het juiste
stekkertje die daar oppaste... Die Hong hier
aan een oud computer ventilator.
Daar heb ik de draadjes op verlengd en,
Buiten de bak geleid en op een extern
schakelaartje aangesloten. Als ik in
EU mode wil vanuit export draai ik de
bak uit en haal het schakelaartje over
doe de bak weer aan en voila nettjes
3/4 wattjes in fm.
Geitenboertje
Nieuw Lid
Nieuw Lid
 
Berichten: 3
Geregistreerd: 14 aug 2019, 20:49

Re: President Grant II

Berichtdoor HDR » 18 aug 2019, 15:19

Snap het even niet,dus dat witte draadje mag gewoon doorgeknipt blijven op de EU en Export stand?
Laatst bijgewerkt door HDR op 18 aug 2019, 19:48, in totaal 1 keer bewerkt.
HDR
www.cbforum.nl Freak
www.cbforum.nl Freak
 
Berichten: 226
Geregistreerd: 18 feb 2017, 17:45
Woonplaats: Apeldoorn

Re: President Grant II

Berichtdoor Ernst » 18 aug 2019, 19:31

snap het even niet,dus dat witten draadje mag gewoon doorgeknipt blijven op de EU en Export stand?


dat is voor de software
de jumper is voor het vermogen in export stand maak ik hieruit op
Avatar gebruiker
Ernst
Opgegeven Geval!
Opgegeven Geval!
 
Berichten: 1430
Geregistreerd: 08 feb 2005, 00:06

Re: President Grant II

Berichtdoor Geitenboertje » 23 aug 2019, 10:00

Wat er software matig precies gebeurd weet ik niet.
Maar het witte draadje is voor de exportmode
doorgeknipt en dat blijft ook zo. Ik maak en verbreek
alleen het jumpertje met een schakelaartje
om tussen de EU mode en exportmode te schakelen.
In exportmode doet de grant nu 6 watt fm(laagste vermogen wat ik hier kom meten in deze mode).
En in de EU mode doet ie in fm 3 watt(kan zelfs nog wat lager in vermogen).
Geitenboertje
Nieuw Lid
Nieuw Lid
 
Berichten: 3
Geregistreerd: 14 aug 2019, 20:49

Re: President Grant II

Berichtdoor HDR » 23 aug 2019, 11:05

Ok ik heb hem laten modificeren door Kucha Hans.doet op export maar ook op standaard mode bijna 20 watt en minimaal 12 watt?De standaard potmeter doet niks op beide jumper standen.
HDR
www.cbforum.nl Freak
www.cbforum.nl Freak
 
Berichten: 226
Geregistreerd: 18 feb 2017, 17:45
Woonplaats: Apeldoorn

Re: President Grant II

Berichtdoor lingo » 24 aug 2019, 10:30

leve de software!
Waar is de 'goede oude tijd" gebleven?....
Misschien een gekke vraag, maar waarom wil je het vermogen naar beneden hebben?
Of heb ik niet goed gelezen?
gr.
Een dag niet gelachen, is een dag niet geleefd....
lingo
Niet meer weg te krijgen
Niet meer weg te krijgen
 
Berichten: 76
Geregistreerd: 22 nov 2015, 13:12
Woonplaats: Heemskerk

Re: President Grant II

Berichtdoor HDR » 24 aug 2019, 10:45

Goedemorgen Lingo,ik wou een lineair met 5a6 watt gaan insturen.
HDR
www.cbforum.nl Freak
www.cbforum.nl Freak
 
Berichten: 226
Geregistreerd: 18 feb 2017, 17:45
Woonplaats: Apeldoorn

Re: President Grant II

Berichtdoor cb1gwn » 24 aug 2019, 12:42

HDR Hans Müller heeft vast wel meer gemodificeerd dan alleen de export mode.
Modulatie, filters en vermogen neem ik aan?
Bert actief op 27mc sinds 04-1981
Gewerkte divisies: Who cares ?
http://www.freeradionetwork.nl
Afbeelding
Avatar gebruiker
cb1gwn
Opgegeven Geval!
Opgegeven Geval!
 
Berichten: 1308
Geregistreerd: 25 dec 2008, 19:47
Woonplaats: Hoevelaken

Re: President Grant II

Berichtdoor HDR » 24 aug 2019, 12:50

Inderdaad dat heeft die gedaan.
HDR
www.cbforum.nl Freak
www.cbforum.nl Freak
 
Berichten: 226
Geregistreerd: 18 feb 2017, 17:45
Woonplaats: Apeldoorn

Vorige

Keer terug naar Bakkies

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Google [Bot] en 12 gasten