Mast plaatsen

Voor al je vragen over antenne's

Moderators: 19-AT-068 Frank, Thijs, Remco Rozenburg, erik_ark

Mast plaatsen

Berichtdoor R0N » 03 jun 2017, 22:45

Allen,

Ik heb nu wat meer ruimte dus denk erover om een mastje te plaatsen..
Omdat ik niet zo prettig functioneer op hoogte denk ik aan een kantelmast, maakt het klussen wel zo makkelijk..

Het idee is een mast van een meter of 10-12. Dat moet natuurlijk fatsoenlijk verankerd zitten in de grond, daar gaat de vraag over..
Hoe veranker je dat? hoe groot is dat blok beton in de grond?
R0N
www.cbforum.nl Freak
www.cbforum.nl Freak
 
Berichten: 151
Geregistreerd: 29 jun 2015, 13:42
Woonplaats: Waarland

Re: Mast plaatsen

Berichtdoor Columbus » 05 jun 2017, 20:44

Ligt aan verschillende dingen:
- hoe groot is de windlast van de antenne die je erin hangt;
- wat is het totaal gewicht van wat je in de mast hangt (antenne, rotor, rotorkooi, etc).
- wat voor bodem hebben we het over (veengrond, zandgrond, ...)

Ik heb hier op zandgrond een 2x6 kokermast gehad met een flinke yagi erin. Die ging geen kant op met 1 kuub beton.
_______________________
'Animals can´t shoot back - your DX competitors can! Be a REAL MAN and lets hunt DX - not animals!'
'Get Alive...work DX!'
Avatar gebruiker
Columbus
www.cbforum.nl verslaafde!
www.cbforum.nl verslaafde!
 
Berichten: 873
Geregistreerd: 05 nov 2007, 23:41
Woonplaats: Gelderland

Re: Mast plaatsen

Berichtdoor Robber57 » 09 jun 2017, 15:13

.
Laatst bijgewerkt door Robber57 op 04 aug 2018, 10:44, in totaal 1 keer bewerkt.
Robber57
www.cbforum.nl Freak
www.cbforum.nl Freak
 
Berichten: 221
Geregistreerd: 10 sep 2015, 23:48

Re: Mast plaatsen

Berichtdoor panda58 » 09 jun 2017, 21:17

In de jaren 8o heb ik ook een kantelmast neergezet op m n vorige lokatie.
In de grond had ik ook een blok beton die ongeveer 1 m2 was en 125 cm diep in de grond.
Hier kantelde ik een zware metalen konstruktie van 2 x 7 meter.
Daar boven een aluminium lantarenpaal van 6 meter.
En daar weer een dikke aluminium buis van 60 mm in.
Had er toendertijd een Avanti sigma 4 en een 3 elements zx yagi beam met rotor gemonteerd.
De mast hoogte was ongeveer 25 meter.
Deze mast heeft zonder problemen gestaan tot 2013.
Toen zijn we verhuist en heb ik alles afgebroken.
Maar ik denk dat jij zeker genoeg hebt aan 1 m3 beton.
Hangt inderdaad af van wat je erin hangt allemaal en hoe hoog je mast word.

Gr Jan
panda58
www.cbforum.nl Freak
www.cbforum.nl Freak
 
Berichten: 316
Geregistreerd: 25 aug 2013, 09:02
Woonplaats: Vjenne City


Keer terug naar Antennes

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 5 gasten